Du bokar ditt barns plats i webbokningen. Kom ihåg att logga in med barnets personnummer (ÅÅMMDD-XXXX) som användarnamn och lösenordet är barnets 6 första siffror i personnumret.

Anmälan sker senast torsdagen före spel kl.23:59. Därefter är bokningen STÄNGD! Ingen efteranmälan kan göras efter detta. Guide till hur du bokar steg för steg finns här.

På fredagen vid lunchtid läggs  sätts spelschemat ut på hemsidan (under Nyheter) så alla kan se vem de kommer möta och vilken tid de spelar. Du paras ihop med en motståndare som passar din spelnivå. Spelschemat görs av Konrad Lenik.

 

LTK’s matchspel på fredagskvällarna har vuxit enormt senaste åren. Från att vara 15-25 st barn per kväll är vi nu uppe i 50-70 st barn, och numera har vi även ett samarbete med Kungliga Tennisklubben och TSK Malmen.
För att täcka bankostnader och administration tar vi ut en avgift på 400 kr/termin för att delta i Fredagsspelet.

Matchspelet pågår klockan 19-21 på fredagar. Varje deltagare får saft och bulle efter spelad match.

 

Tanken är att spelarna själva skall klara sig på banan, hålla koll på räkningen, kunna döma korrekt och sedan skriva upp resultatet på resultatlistan. I minitennismatcherna hjälper en ungdomstränare till under matcherna. Föräldrar skall göra sitt bästa för att inte blanda sig i domslut och räkning. Här får juniorerna alltså bra träning att ta eget ansvar och lära sig spela tennismatcher.

 

Alla juniorer som är medlemmar i Lidingö tennisklubb eller KLTK eller TSK Malmen är välkomna till detta matchspel. Det som krävs är att du kan räkna, vet tennisens regler och klarar av att spela på en full tennisplan. Bollar håller man själv med (i minitennisen håller klubben med bollar) och är man lite yngre går det finfint att spela med midibollar (rödgula bollar) eller maxibollar (gröngula).  Alla dessa bollar plus mycket annat finns att köpa i vår fina tennisshop.

Inbollning där ni värmer upp era slag, forehand, backhand, volley, smash och serve gör ni de första 5-10 minuterna precis som proffsen på tv. Sedan lottar ni om serven och sätter igång matchen.

Kom ihåg att ALLTID meddela i god tid om du blir sjuk!

 

Här finner du fullständiga regler för Fredagsspelet.